Ervaringen

Beste Jeanette,

Opruimen loopt als rode draad door mijn leven. Ik ben er veel mee bezig. Door de jaren heen ben ik op zoek geweest naar een professionele organizer, maar tot voor kort gunde ik het mezelf niet. Ik vond dat ik het alleen moest doen.  Ik kan het zelf, maar door uitstelgedrag en gebrek aan focus bleven er een paar hardnekkige stapels papier liggen. Gedurende het verstrijken van de jaren veranderde de inhoud van de stapels, maar stapels bleven. Ik verlangde ernaar dat mijn partner of een vriendin mij kon helpen. Iemand die naast me stond terwijl ik het werk deed. Die ervoor zou zorgen dat ik niet afgeleid zou raken, iemand die mij de juiste vragen stelt en tips geeft. Ik ben blij dat ik je ingeschakeld hebt.  Al vanaf onze eerste ontmoeting kreeg ik weer energie om het opruimen aan te pakken. Ik vond het fijn om het samen te doen. En ook als je er niet bij was lukte het me soms zelf om ermee verder te gaan. En nu zijn de stapels weg. De papieren zijn gearchiveerd, weggegooid of liggen horizontaal te wachten op een logische en overzichtelijke plek om uitgewerkt of opgeborgen te worden. Er zit geen druk van moeten op. In mijn hoofd is het rustiger en helderder.  Dank je wel voor de fijne samenwerking!

Hartelijke groet, Angela

 

 

Wat mij het eerst opviel was de doortastendheid van Jeanette. Het gevoel van vertrouwen.
Dat gaf mij de doorslag en de impuls om er voor te gaan met het opruimen en ordenen.
Ik weet nu ook hoe ik op moet ruimen, eerst iets afmaken voordat je aan wat anders begint. Dat is even heel wat anders voor een chaoot zoals ik.
De mooiste vraag vond ik “word je er blij van/mee?” En dat blijft nu mijn motto.
Ook het zelf wegbrengen was een vreemde gewaarwording maar voelde heel goed ook omdat weg ook echt weg is en het niet meer terugkomt.
Met recht opgeruimd staat netjes.
Ik heb zeker een kwartier in die kamer gezeten en heb alles nog eens door mijn hoofd laten gaan, wat een ruimte en wat schoon, heerlijk. Nu is het een kamer geworden waar ik me prettig in voel.
Er is opluchting en blijdschap en het was het waard!
Ik ga ook door met ruimen, kast voor kast, boven en beneden.

Marjo

 

 

Jeanette, ik wil je hartelijk bedanken voor je enthousiaste en liefdevolle manier waarop je mij ( en mijn man ) hebt geholpen een start te maken met het organiseren van onze chaos.
Je hebt een methode aangereikt waar we mee verder kunnen. Je geloofde echt dat zelfs wij het zouden kunnen, en verduld, het is zo.
Ik heb zo heerlijk geslapen in de slaapkamer waar we een hoek van onder handen hebben genomen. Je begrijpt de knelpunten, je bent doortastend en opgewekt en dat werkt voor mij. Ik heb kunnen ervaren hoe het in huis werkt en niet alleen dat: ook in mijn hoofd ging er iets fundamenteel anders. Ik kreeg het gevoel dat ik weer grip had op de dingen, op mijn leven. Het werkte absoluut  steunend en stimulerend, dat jij zelf ook de handen uit de mouwen stak, in mijn bende nb………!
Inmiddels ben ik al weer stapjes verder, nu met mijn eigen verhuisdozen ( Hier opbergen/ Elders opbergen/ Weg ).
Ik kan iedereen die hulp nodig heeft bij greep krijgen op de chaos en die hier in de buurt woont jou aanbevelen.

Hartelijk dank,
een tevreden klant